X

Bustamante, Julia

Pinilla de Toro (Zamora), 1947

Currículum radiofònic

S’inicia el 1975 a Ràdio Miramar de Barcelona, on comença fent butlletins informatius durant la transició política. Més endavant li encomanen el programa infantil ‘Niñolandia’, que compagina amb la producció i intervenció en directe del programa ‘Radiobús’. Posteriorment, i encara en aquesta mateixa cadena, treballa a ‘Gran casino’ i a ‘Hoy es sábado’.

A principis dels anys 80, crea el personatge radiofònic ‘Carmelilla del río’ sota la direcció de José Manuel Parada. Una mica més endavant, col·labora en els inicis de dues emissores lligades a Ràdio Miramar: Miramar FM y Olé i Radio Salud de Cataluña.

Durant tres temporades i amb caràcter setmanal, presenta el programa ‘Nosotras’, amb continguts reivindicatius de la igualtat de gèneres.

És en aquesta etapa que apareix a Ràdio Miramar Encarna Sánchez: Julia Bustamante la substituirà i treballarà en el seu equip durant 8 anys -primer des de Barcelona i després des de Madrid, on marxarà a viure. A més, Bustamante continuarà a la COPE donant vida al personatge de Carmelilla del río i realitzant el programa de Coplas i humor ‘Pasodoble te quiero’.

Bustamante es jubila a la Cadena COPE, on els darrers deu anys torna als programes infantils creant ‘Lo mejor de los niños’ i al juvenil presentant ‘13-17 adolescentes’. Com a actriu, Bustamante va intervenir en la majoria de ‘Teatrillos’ que es van fer en els diferents programes de la COPE, fins a la seva jubilació.

Durant la seva carrera professional, ha rebut diferents premis, entre els quals l’Antena de Oro que atorga la Federación Española de Asociaciones de Radio y Televisión.

Àudios

Front de dones - Radio Miramar, 1980s
Miramar FM y Olé - FM de Radio Miramar, 1980s

FONTS

Foto: autoria desconeguda

Text: informació proporcionada per Julia Bustamante

Àudios: cedits per Julia Bustamante

tornar