X

Carreras, Teresa

Mataró (Maresme), 1953

Currículum radiofònic

Comença la seva carrera radiofònica l’any 1981, a l’informatiu del vespre de Ràdio 4. El 1984 s’incorpora a TVE a la secció d’economia comunitària i la preparació de l’adhesió de l’Estat Espanyol a la Unió Europea. L’any 1989 és nomenada corresponsal de RTVE a Brussel·les, càrrec que ocupa fins el 1997, i en el que compagina la seva feina televisiva amb la radiofònica, encarregant-se també de la informació comunitària per als centres territorials de RNE i per a Ràdio 4.

Des de 2006 dirigeix i presenta el programa radiofònic Cruïlla d’Europa, de Mataró Audiovisual, que s’emet per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), i és tertuliana habitual especialitzada en temes europeus de Ràdio Estel.

Membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i presidenta de l’entitat de 2007 a 2016, és Coordinadora de la Xarxa Europea de la Plataforma GAMAG, Global Alliance on Media and Gwender i “Premi Europa” (1997) concedit per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i per la Xarxa Europea de Dones Periodistes.

Àudios

Cruïlla d’Europa - Mataró Ràdio i XAL, 2018
El Mirador - tertúlia a Ràdio Estel, 2019

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: informació proporcionada per Teresa Carreras
Àudios: arxius sonors de XAL i Ràdio Estel

tornar