X

Castillejo, Adelina

Barcelona, 1952

Currículum radiofònic

Va començar a fer de locutora als 17 anys en el magazín de tarda ‘Adelina y sus cosas’ de Ràdio Sabadell, emissora en què va treballar de 1969 a 1973. Més endavant va estar a Ràdio España, Radio Miramar -amb el programa feminista ‘Nosotras’, Ràdio Barcelona -amb ‘La respuesta’, entre altres programes- i la Cadena SER.

Des de 1984 treballa a Catalunya Ràdio, on ha dirigit i presentat ‘Adelina boulevard’ i ‘La solució’. Del 2004 al 2006 va ser coordinadora de l’emissora Catalunya Cultura. Més endavant va fer de cap del Servei d’Atenció a l’Oient i de Responsabilitat Social de les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El 2011 va substituir el també periodista Carles Pérez com a defensora de l’audiència de la Corporació.

El 2010 va ser guardonada amb el Premi APEI (atorgat per l’Associació Professional Espanyola d’Informadors) i el 2011 va rebre una menció d’honor en els Premis Ràdio Associació de Catalunya per la seva dedicació i treball en els diferents àmbits de la comunicació audiovisual.

Àudios

Adelina boulevard - Catalunya Ràdio

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: informació extreta de Viquipèdia
Àudios: arxiu sonor de Catalunya Ràdio

tornar