X

Palau, Pepa

Barcelona, 1938

Currículum radiofònic

Actriu, directora, guionista, locutora de ràdio, teatre i televisió. La seva relació amb la ràdio comença de jove amb col·laboracions en programes dramàtics i musicals a Ràdio Barcelona. També col·labora amb Luis del Olmo a RNE, on presenta espais culturals parlant de teatre o recitant versos.

Als anys 70 fa televisió i, a finals d’aquella dècada, conjuntament amb Teodor Garriga, impulsa la recuperació de l’emissora incautada pel franquisme Ràdio Associació de Catalunya. L’any 1982 forma part del grup que fa proves d’emissió de Ràdio Associació des del Gran Hotel Florida del Tibidabo. És la primera veu que diu per antena el nom de Ràdio Associació de Catalunya després de la dictadura. I, el 20 de juny de 1983, participa en la primera emissió de Catalunya Ràdio .

Des de l’inici de RAC105, el 1984, i fins la seva jubilació, forma part de la plantilla d’aquesta emissora. El primer programa que presenta és “Sense Límits”. També impulsa espais dramàtics, de literatura infantil, culturals diversos, especials de música… i programes com “RAC respon”, “Bon Matí o “Converses a Mitjanit”.

Des de 1980 és membre de la junta rectora de Ràdio Associació de Catalunya.

 

Àudios

Els inicis de Catalunya Ràdio, 1983
Converses de mitjanit - RAC 105, 1990
Temps d'havaneres: Ortega Monasterio - Catalunya Ràdio, 2000

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: informació facilitada per Pepa Palau
Àudios: Catalunya Ràdio

 

tornar