X

Otero, Júlia

Monforte de Lemos (Lugo), 1959

Currículum radiofònic

S’introdueix als 17 anys al món de la comunicació al programa ‘Protagonista, el cine’ a Ràdio Sabadell, on acaba fent de presentadora i directora. El 1980 fitxa per Radio Juventud i un any després arriba a Ràdio Miramar, on inicialment treballa als serveis informatius. Posteriorment, presenta diversos programes en aquesta emissora, com ‘Radio a la vista’, l’humorístic ‘Bruja, más que bruja’, el musical ‘Con faldas y a lo loco’, ‘Café del domingo’ o el magazín ‘Sábado noche’. El 1985 passa a dirigir i presentar el programa ‘Crónica del alba’, que s’emetia per tot l’estat gràcies a un acord entre Radio Miramar i la COPE. El 1987, després de la ruptura entre aquestes dues cadenes, Otero és l’encarregada de reemplaçar Luis del Olmo als matins de Ràdio Miramar amb l’espai ‘Y nosotras, ¿qué?’.

Després del seu pas per televisió, torna a la ràdio el 1991, on fins el 1999 dirigirà i presentarà ‘La Radio de Julia’ a Onda Cero. Després d’un parèntesi per realitzar diverses empreses televisives, Júlia Otero torna de nou a la ràdio el 2006: fins el juliol de 2007 dirigeix i presenta el darrer tram de ‘Protagonistas’, dirigit per Luis del Olmo a Punto Radio.

El setembre de 2007 Otero torna a Onda Cero per dirigir i presentar ‘Julia en la onda’, on treballa actualment.

Durant la seva carrera ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen, en ràdio, un Ondas a la trajectòria més destacada el 2013, el Micròfon d’Or en categoria de ràdio el 2012 o un altre Ondas el 1995 per ‘La radio de Julia’.

Àudios

Promo premios Ondas - Onda Cero, 1994
La Radio de Julia - Onda Cero, 1998
La Radio de Julia: Boda Iñaki-Cristina - Onda Cero, 1999
Julia en la Onda: el virus - Onda Cero, 2020

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: informació proporcionada per Júlia Otero
Àudios: arxiu sonor i podcast Onda Cero

tornar