X

Plaza, Marta

Terrassa (Vallès Occidental), 1977

Currículum radiofònic

Comença la seva carrera als 17 anys, a Matadepera Ràdio. Després de fer el primer cicle d’Història a la UAB, es matricula al Centre d’Estudis Radiofònics Aula Ràdio a Barcelona, i obté el títol de Tècnic en Radiodifusió. Comença a treballar a Ràdio Terrassa, on assumeix ben aviat la responsabilitat del magazín “El Vallés Hoy por Hoy” i el programa “Mundos Desconocidos”.

Paral·lelament, continua la seva formació a Aula Ràdio amb un curs de Post-Grau, formant-se en diferents gèneres radiofònics (entre ells el radioteatre). Així, és com entra en contacte amb el món del teatre en antena, i passa a formar part del Quadre de Veus de Radioteatre de Ràdio Terrassa.

En l’àmbit professional, continua davant de programes de Ràdio Terrassa i de Club 25 FM, fins gairebé la seva desaparició. De tots els programes que ha conduït, en destaca “Contrapunt”, l’històric espai especialitzat en sardanes i cultura popular, que va presentar fins a finals de gener de 2010.

En l’actualitat, tot i que professionalment ja no exerceix com a comunicadora, segueix formant part del grup de Ràdioteatre a la 95.2, la Ràdio Municipal de Terrassa.

Àudios

Contrapunt - Ràdio Terrassa, 1999
El Vallès, hoy por hoy - Ràdio Terrassa, 1999
Radioteatre: La Rambla de les floristes - Ràdio Municipal de Terrassa, 2003

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: informació proporcionada per Marta Plaza
Àudios: arxius sonors de Ràdio Terrassa i Ràdio Municipal de Terrassa

tornar