X

Pinto, Odette

Bordeus (Nova Aquitània, França), 1932 – Barcelona, 2010

Currículum radiofònic

Debuta com a actriu de radioteatre i locutora el 1946 a Ràdio Sabadell. El 1955, s’incorpora a Ràdio Terrassa, on comença el seu primer programa femení: ‘Nosotras’. D’allà fa el salt a Ràdio Barcelona per substituir temporalment Roser Cavallé i per realitzar tasques com a locutora i rapsoda.

Més endavant, fitxa per Ràdio España de Barcelona (1960-1968), on primer fa de mecanògrafa i de copista dels serials i, després, de guionista (va arribar a escriure 125 guions) i adaptadora. El 1965 comença el seu primer programa amb la marca “Odette”: ‘Odette, ama de casa’.

Més tard se succeeixen noves emissores i nous programes, com ‘La mujer opina’ o ‘La hora femenina’. I, el 1974, a Radio Juventud de Barcelona, neix el seu programa més emblemàtic: ‘Las tardes de Odette’, que es va emetre durant més de dues dècades.

El 1987 s’incorpora a Radio Miramar, on està fins el 1990. El 1997, Odette Pinto fa el salt als matins a la cadena Radio Salud Cataluña amb el programa ‘Odette y tú’, on va romandre fins el 2001.

Àudios

Las tardes de Odette - Cadena Catalana, 1984
Aperitivo con Diamantes - Radio Miramar-COPE
Entrevistada per Fernando del Collado - Cadena Catalana
Recorda Radio Terrassa

FONTS
Foto: autoria desconeguda
Text: elaborat sobre informació de Viquipèdia
Àudios: arxius sonors COPE i Malla

tornar